Monday, September 15, 2008

Rochite la care visam...

Si iarasi despre moda…

Faima si talentul designerilor libanezi este deja binecunoscuta in lumea intreaga. Tot mai multe starlete poarta rochii semnate Abed Mahfouz, Zuhair Murad dar mai ales Elie Saab. Ultimul a ajuns un nume cunoscut in lumea modei atit prêt-a-porter cit si haute couture inscrindu-se in lista alaturi de celebrii Armani, Valentino, Dior etc. Prima sa “opera” remarcata de mine a fost cea imbracata de Halle Berry la editia la care a luat Oscar-ul si pot sa spun ca a fost dragoste la prima vedere. Se zice ca acesta a si fost momentul cind Elie Saab a intrat in lumea mondenitatii holliwoodiene, iar gratie rochiilor sale pe care cineva le numise “bijuterii autentice” numele sau este tot mai des asociat cu lux, eleganta si chic. Pentru mine el este unul din cei mai buni la capitolul rochii de seara
de accea astept cu sufletul la gura colectiile sale ca sa-mi delectez privirea cu noile opere de arta care pentru mine nu prea cunosc notiunea de timp deoarece praful vremii le evita raminind actuale si peste citiva ani.

“Nascut in 1964 la Beirut, Elie Saab este cel mai mare dintre cei cinci copii ai familiei. Inca de mic s-a interesat de moda. La varsta de noua ani facea crochiuri si decupa tipare, dupa care croia haine pentru sora sa. Talentul lui a facut repede inconjurul cartierului in care locuia, astfel ca foarte tanarul designer si-a facut rapid o clientela semnificativa. La 18 ani avea deja propriul sau atelier cu 15 angajati, in Beirut, iar in cateva luni ajunge sa prezinte prima sa colectie de rochii ultra feminine.
In 1997 designerul autodidact libanez devine membru al Camera Nazionale de la Moda, primul designer strain printre cei mai renumiti designeri italieni. Timp de trei ani el isi prezinta colectiile la Roma, iar in 2000 este invitat de catre Chambre Syndicale de la Haute Couture sa prezinte in capitala franceza. In 2002 isi deschide la Paris un salon de couture si un showroom pentru colectiile sale de prêt-à-porter. Din 2003 devine membru invitat al Camerei franceze de haut couture, o recunoastere pe care Elie Saab o onoreaza cu daruire, astfel incat in doar trei ani (2006) el ajunge sa deschida, chiar in inima “triunghiului de aur” – la Rond-point Champs Elysées numarul 1, un spatiu pe trei nivele, peste 1000 metri patrati pentru intregul univers al marcii sale. In noiembrie 2006 designerul libanez devine membru corespondent al Camerei Sindicale de Haute Couture.”

Sursa: http://www.fashionandbeauty.ro/fashion_designer_elie_saab.htmlv

Si iata citeva din creatiile sale:






2 comments:

valy said...

Da cunoastem faima designerilor libanezi, francezi, italieni, sunt buni dar asteptam faima unui designer foarte iscusit si as spune elegant, idealist, maret cu gusturi foarte rafinate pe nume DONCIU LARISA. Imi place foarte mult cum gandeshti, vorbesti si descrii moda, eshti foarte bravo, ai idei, talent si chiar harisma. Eu astept faima designerului moldovean DONCIU LARISA care o sa satisfaca pana la urma asteptarile noastre. Succese

Alina Cazachevici said...

Nu ştiu nimic, prima ei colecţie e deja rezervată :P